Bol je najstarije obalno naselje na otoku Braču. O njegovoj povijesti svjedoči više arheoloških lokaliteta. Brojne građevine i razne muzejske zbirke sačinjavaju kulturnu i povijesnu baštinu. Nekoć je Bol bio pretežito vinogradarsko i ribarsko mjesto, dok je danas istaknuta turistička destinacija. Klima je blaga i ugodna, s mnogo sunčanih dana (2700 sati godišnje).

Nalazi se na sredini južne strane otoka Brača. U pozadini se uzdiže Vidova gora (778 m), najviši vrh svih jadranskih otoka. Bol obiluje privlačnim pješčanim plažama među kojima se izdvaja Zlatni rat – jedna od najatraktivnijih plaža jadranske obale. More je iznimno bistro, a boja mu varira od prekrasne tamnoplave do svijetloplavo-zelene u plićim predjelima.
Sunce, more, mediteransko bilje, mirisi, zvukovi cvrčaka i valova... predstavljaju idealnu kombinaciju za opuštanje i odmor. Raznovrsnost ugođaja s bogatom ponudom sadržaja za aktivan odmor omogućuju da svaki posjetitelj pronađe nešto za sebe. Tu su i kulturna događanja, pregršt mogućnosti prakticiranja raznih sportova, opuštanje na prekrasnim šetnicama, mirisi borova, mora i raslinja, odlična gastronomska ponuda, autohtoni proizvodi, atraktivni izleti...

Sve to Bol čini mjestom izrazito mediteranskog ugođaja koje pruža jedinstven i nezaboravan odmor.

Image Map